Over de Stichting

Stichting Vrienden van ’t Keetje helpt voorzien in middelen om activiteiten vanuit (zorgboerderij) ’t Keetje met een maatschappelijk belang te ondersteunen. Door deze middelen (zowel financieel als materieel) wordt de ‘plezier beleving’ en het ‘welzijn’ van de gebruikers verhoogd. Gebruikers zijn de cliënten van de zorgboerderij en bezoekers.

We zijn ook te vinden op FACEBOOK

Nieuws

28 3 2023: Een mijlpaal is bereikt, De Glazen Thuiskamer is geplaatst. Iedereen bedankt voor de bijdragen om het mogelijk te maken. De clienten kunnen er nu al van genieten en we gaan nu verder met het inrichten ervan.

22 3 2023: We hebben voor een goed doel een skelter gekocht van de Tata Academy en deze geschonken aan de Zorgboederij. Hiervoor hebben meerdere mensen een bijdrage gegeven om het aan te schaffen. Het ene goede doel voor het andere goede doel

Februari 2023: Het is zover!!  De Glazen Thuiskamer wordt geplaatst op 27 en 28 maart!

We zijn gestart met een projectplan en na een paar jaar sparen en vele donaties o.a. van stichting Het Glaswerk.  hebben we opdracht gegeven om de kas te leveren en te plaatsen. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel erg bedankt.

Dit is uiteraard ook weer een begin, na het plaatsen gaan we de De Glazen Thuiskamer verder aankleden. Ook daar kunt U weer aan bijdragen.

September 2022, weer een gezellige vriendendag waarbij we de plek en contouren van “De Glazen Thuiskamer” samen hebben uitgezet.

7 Mei 2022 hebben we van ABZ-Seeds het mooie bedrag van €1782,- mogen ontvangen van de verkoop van aarbeienplantjes. Het waren een gezellige paar uurtjes en iedereen bedankt die plantjes heeft gekocht die dag of de dagen er na bij ’t Keetje. ABZ-Seeds natuurlijk heel erg bedankt voor deze mooie actie.

In december 2022 hebben we een mooie bijdrage mogen ontvangen vanuit een kerstactie voor de Glazen Thuiskamer. Hiermee hopen we een start te kunnen gaan maken in 2022. Wilt U ook bijdragen, maakt niet uit in welke vorm, stuur een mail aan ons wij nemen dan contact met U op.

November 2021:

We hebben weer veel stemmen mogen ontvangen met de  Rabobank Clubkas Campagne Iedereen bedankt hiervoor en uiteraard de Rabobank voor het mooie bedrag van €670,91 en een mooi begin voor de Glazen Thuiskamer

We gaan weer starten met een nieuw project, De Glazen Thuiskamer.  De clienten hebben al bedacht wat ze er mee willen gaan doen, zie de collage. Het moet een rustige omgeving worden waar men lekker kan vertoeven en waar van alles kan groeien en bloeien om het nog leuker te maken om op de zorgboerderij te zijn.

Iedere bijdrage in welke vorm dan ook is welkom. Uiteraard gaan we ook de nodige acties hiervoor opstarten.

18 september 2021: geslaagde vriendendag

Het was weer een geslaagdevrienden dag, mooi weer en een creactieve activiteit. Ook namen we officieel afscheid van Inge onze voormalige secretaris. Vorig jaar ging dat niet door vanwege de Corona maatregelen.

juni 2021: Een schaduwdoek voor de zithoek van de clienten

21 mei : Een schaduwdoek voor de zandspeelbak

Op zeer zonnige dagen kan het spelen in de zandbak hinderlijk warm zijn. Dankzij het RKF (Roland Kroese Fonds) hebben we daartegen een schaduwdoek kunnen aanschaffen. Heel erg mooi en veel plezier met het spelen.

12 mei : Niet gewonnen toch een duofiets.

Tijdens de ANWB actie zijn we benaderd door Stichting de Barmhartige Fiets dat als we de ANWB prijs niet wonnen dat wij dan een een duofiets bij hen mochten aanvragen. En dat is gelukt. Daarom is vandaag de Duofiets overgedragen aan ’t Keetje waar iedereen heel blij mee is. De overhandiging werd gedaan door Pieter Kaij van Profile Nan en Douwe Boeijenga, secretaris van stichting De Barmhartige Fiets. Hierbij nogmaals iedereen bedankt!  (bericht in nhd)

27 Oktober :Stichting Vrienden van ’t Keetje is genomineerd om een duofiets te ontvangen van de ANWB!! Voor het Keetje is dit een grote investering en dus een unieke kans. Om hem echt te krijgen vragen we iedereen op Zorgboerderij het Keetje te stemmen en ook dit bericht te delen met familie en vrienden!! ????

Stem op het Keetje!

24 Oktober: Fase 2 van de Natuurbeleeftuin is nu helemaal afgerond. Met de overdracht van de keuringsrapporten en logboeken is de uitbreiding van de Natuurbeleeftuin helemaal klaar. De 2e fase is ontworpen en aangelegd door De Twee Heren en is mede totstand gekomen door een bijdrage van  Het Westfriesland Fonds en uiteraard de bijdragen van de Vrienden van de Stichting en onze vrijwilligers.

Vanaf 5 Oktober is de Raboclubsupport2020 weer gestart, stem op ons!. Dit kan t/m 25 oktober.

Het geeft ons weer de mogelijkheid om extra zaken op te pakken, we zijn oa bezig met een schaduwdoek voor de Zandbak, een elektrisce Duofiets en onderzoeken de mogelijkheid om een terras speciaal voor de clienten aan te leggen om meer rust te creeeren, dit moet dan aan de oostzijde komen in het verlengde van het overkapte deel.

Per 1 oktober is Marieke van Lith onze nieuwe secretaris, zij neemt de taken over van Inge Deen.

Door Corona hebben we besloten om dit jaar geen Vriendendag te organiseren, zeer vervelend voor iedereen. Het was voor ons altijd een moment om terug te blikken en onze Vrienden te bedanken voor hun bijdrage waardoor dit alles mede wordt mogelijk gemaakt. In plaats hiervoor hebben de vrienden iets lekkers uit de winkel gekregen en we hopen elkaar volgend jaar weer in het echt te kunnen ontmoeten.

Natuurbeleeftuin fase 2 gereed!

Na enige keren uitstel vanwege zijn we begin april 2020 gestart met fase 2 van de natuurbeleeftuin. Door het mooie weer vordert het snel

Cees onze handige vrijwilliger heeft de voorzet gemaakt

2019: Zaterdag 28 september een mooie en creatieve middag gehad met elkaar, wil je dit ook meemaken en ons steunen wordt dan vriend.

25 9 2019 We gaan starten met Fase 2 van de natuurtuin, een klimparcours, contract is getekend. Doel is om het dit jaar nog uit te voeren.

Juli 2019 De stichting heeft geholpen om ’t Keetje van 2 aangepaste skelters te kunnen voorzien, ook mede mogelijk gemaakt door de TATASTEEL ACADEMY.

april 2019 Pluktreintje is aangepast mede dankzij de stichting.

We hebben weer veel stemmen ontvangen met de  Rabobank Clubkas Campagne Iedereen bedankt hiervoor en uiteraard de Rabobank voor het mooie bedrag van €1127,-

Het bord van de stichting is geplaats om meer bekendheid te geven aan ons bestaan.

Lucht foto van september 2018 geeft mooi aan waar we nu staan, klik hier voor filmpje

Druk op foto voor film over het het keetje en zie de beleeftuin

– 3e week september heeft De Twee Heren het eerste deel van het parcours aangelegd, mooi om te zien

– Zaterdag 15 september weer een geslaagde vrienden van vriendendag. Na een heerlijk kopje koffie met gebak, een korte presentatie over het afgelopen jaar en wat we willen gaan doen, samen de fruitstruiken gepland in het kleine doolhof van de natuurtuin waar straks iedereen van kan snoepen.

Het Cees Wit eiland geopend en rietgras gepland rondom het eiland. Afgesloten met het beroemde ritje met het pluktreintje door de tuin. Zie ook help ons het pluktreintje behouden.

– We zijn gestart met de eerste fase van de natuurtuin en dat allemaal dankzij jullie bijdragen en dankzij onze vrijwillers.

– Een paar kleine aanpassingen aan de bestaande tuin, voetenpad beter bereikbaar, paadje tussen midden cirkel en beweegtoestel en valschors onder schommel verdiept.

– We hebben een mooi bedrag opgehaald met de Rabobank Clubkas Campagne en op 21 juni hebben de cheque van €905,- ontvangen, we zaten bij de Top 10,, heel erg bedankt voor jullie stemmen!

– Het was een mooie opendag afgelopen zaterdag 28 april, enkele nieuwe vrienden erbij en we doen mee aan de Rabo clubactie!

– Ook gaan we starten met de eerste fase van de natuurtuin (ontwerp van de Twee Heren) en met de Rabo actie hopen de tweede fase te kunnen gaan uitvoeren dus stem op ons idee!

Hieronder ziet U een ontwerp van de natuurtuin die we in fasen willen gaan uitvoeren.

– De tuin zoals het was op 8 oktober 2017.

– We hebben de zandtafel geplaatst om samen aan te kunnen spelen en geschikt voor rolstoelen, mede dankzij een bijdrage van Kinderhuis de Schuilhoeve . De bank, aangeschaft met een bijdrage van Berendbotje is gereed en er is een parasol geplaatst. We hebben ook speelgoed gekocht voor in de zandbak, dus kom er van genieten en beleven.

– De klimkubus is geplaatst en ook de beweegstang voor ouderen. Op de foto ook het voetfietstoestel voor beweging voor ouderen en jongeren.

– Het nieuwe jaar is begonnen en we zijn blij verrast met de 2e plaats die we hebben gehaald bij Help Nederland vooruit van de ING, dat heeft ons €3000,- opgeleverd. Iedereen die op ons heeft gestemd heel erg bedankt!! Hiermee gaan we de beleeftuin van nog meer speeltoestellen voorzien!

 Wordt ook vriend van Stichting vrienden van ’t Keetje, wij zorgen jaarlijks voor een leuke bijeenkomst en U helpt ons onze doelen te bereiken. zie onze Vrienden van Vrienden pagina.

De tuin in vogelvlucht

Zaterdag 29 oktober 2016 hebben we de Beleeftuin geopend.

 

De dag werden blij verrast met een bijdrage van de organisatoren van Parkborrel Westwoud. Er werd ons 1400 euro overhandigt, heel erg bedankt.

 

.

WIlt U ook bijdragen, dat kan door objecten te sponseren, te  doneren, helpen bij de aanleg of door geld over te maken naar de stichting . Voor gegevens ga naar pagina CONTACT GEGEVENS

– Ten behoeve van de stichting zijn er door ECOsupport containers bij ’t Keetje geplaatst om fituurvet, textiel en electrische apparaten te verzwamelen. Volle containers leveren de stichting geld op. Onze oproep aan jullie is dan ook om aan dit initiatief mee te doen door bij ons te recyclen en op deze manier de doelen van Vrienden van ’t Keetje te ondersteunen en daarbij ook nog het milieu een handje te helpen.